КАНОН ПОКАЯННЫЙ АНДРЕЯ КРИТСКОГО СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

С огреших паче всех человек, един согреших Тебе. Постясь в пустыне сорок дней, Господь глад испытал, как человек. Праведным убо поревнуй, грешных же отвращайся. От дьявола даже Господь был искушаем, ибо Христу лукавый предложил все камни в хлебы обратить! Волны, Спасе, прегрешений моих, яко в мори Чермнем возвращающеся, покрыша мя внезапу, яко египтяны иногда и тристаты. О т сродник праведная душа, связан продастся в работу сладкии, во образ Господень.

Добавил: Todal
Размер: 54.82 Mb
Скачали: 97687
Формат: ZIP архив

Великий канон покаяния святого Андрея Критского

Волею на древе распялся еси, Едем затворенный отверзеся, горняя и дольняя тварь, языцы вси спасени покланяются Тебе. В падох в страстную пагубу, и в вещественую тлю, и от толе и до ныне враг ми досаждает. Моисеов жезл воображай, душе, ударяющий море и огустевающий глубину, во образ Креста Божественнаго: И умоли Христа, молитвами же и постом и чистотою и говением.

Яко честный и превышший престол, воспоим Божию Матерь непрестанно, людие, Едину по критвкого Матерь и Деву.

Содержание

Извещаю Ти, Спасе, грехи, яже содеях, и души и тела моего язвы, яже внутрь убийственнии помыслы разбойнически на мя возложиша. Ты найди меня, как агнца Твоего, и не оставь вдали заблудшую овцу.

Б огородице Надежда и Предстателнице всем поющим Тя, возьми бремя от мене тяжкое греховное, и яко Владычице Акнон, кающася приими мя.

Аз согрешил, но зрящи милостивым оком, меня тогда Ты пощади и Ты, о Спасе мой, меня тогда помилуй! Иже первее на престоле, наг ныне на гноище гноен, многий в чадех и славный, безчаден и бездомок напрасно: О Владыко, о Человеколюбец!

  ВЕЧНАЯ НОЧЬ ПОЛИНА ДАШКОВА СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Канон Андрея Критского

Ты тоже помышляй о таковом на небо восхождении. Д ело рук своих не презри, создание свое не остави, праведныи судие.

И Иудея, и Самария, слушая, крестилась, исповедуя грехи. Глухия же и немыя, и ничащия низу исцели словом, да ты спасешися окаянная душе. Но, увы, Ирод и далее бесчинствовал. Егоже яко Зиждителя всех, моли Богородице, да молитвами Твоими оправдимся.

Боже, благодарю Тя, и прочия безумныя глаголы.

На пятой седмице канон зачитывается снова, но уже в полном объёме за одну службупотому как считается, что к этому времени души прихожан достаточно окрепли, и они готовы к этому испытанию и покаянию. О дивный наш святитель!

Закхей мытарь бе, но обаче спасашеся, и фарисей Симон соблажняшеся, и блудница приимаше оставительная разрешения от Имущаго крепость оставляти грехи, юже, душе, потщися подражати. Спасения Ты всем желаешь! Кровоточивую исцели прикосновением края ризна Господь, прокаженныя очисти, слепыя и хромыя просветив, исправи, глухия же, и немыя, и ничащия низу исцели словом: Ты в милосердьи поспеши ко покмянный и Ты меня помилуй. Но уритского грехов избавь меня и, сердцем милуя, прости.

Гряди, окаянная душе, с плотию твоею, Зиждителю всех исповеждься, и останися прочее преждняго безсловесия, и принеси Богу в покаянии слезы.

Иов был праведней иных, но не избег и он сетей коварных! Почто же в суете мятешься ты?! И ныне, воспевая жизнь поваянный, да убежим и мы земных страстей молитвами усердными твоими. Д уше моя душе моя, востани что спиши, конец приближается, и хощеши молвити; воспряни убо, да пощадит тя Христос Бог, иже везде сыи, и вся исполняяи.

  ЛИДЕРСТВО ИЛИ САМООПРАВДАНИЕ СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Но и умом, и словом, и рабским послушанием всем низменным желаниям аз более иных, о Спасе, согрешал! Илии священника осуждение, душе моя, восприяла еси, лишением ума приобретши страсти себе, якоже он чада, делати беззаконная.

Андрей Критский — Википедия

Но, вдалеке стояла ты, душа, От жизни праведных земли обетованной. С этой целью творец канона приводит на память грешнику лица, деяния коитского события из ветхозаветной истории, начиная с сотворения Адама, и из евангельской, и применяя сказания о них к нравственному состоянию и потребностям души, извлекает из этих сказаний обличения, угрозы, утешения, предостережения и наставления. Изгнан аз из чертогов брачных, лишен веселья и вечери, светильник мой угас: Великий покаянный канон Андрея Критского.